Aart Koopmans Memorial Afgelast !!

KPN Grand Prix 2, Aart Koopmans Memorial afgelast

Door de KNSB is in overleg met de organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee en de medische staf van de organisatie besloten de KPN Grand Prix 2, Aart Koopmans Memorial af te gelasten. Deze beslissing is genomen in het kader van het welzijn van de schaatsers. Door de huidige en te verwachten kwaliteit van het ijs kan de veiligheid van de schaatsers niet worden gegarandeerd.

Voorafgaand aan het nemen van deze beslissing zijn alle alternatieven afgewogen, zoals het starten op een ander tijdstip, of het aanpassen van de baanlengte en het parcours. Er bevindt zich echter door de toegenomen temperatuur een grote hoeveelheid water op het ijs, die er niet afgehaald kan worden. Later vanavond en vannacht blijven de temperaturen boven nul, waardoor het water niet opnieuw zal bevriezen. De gaten die in het ijs zijn ontstaan, zijn door het water niet zichtbaar. Aangezien de rest van het ijs wel hard is, zou er een hoge snelheid bereikt kunnen worden. Hierdoor neemt het risico op ongelukken toe. Aangezien de veiligheid van de schaatsers de hoogste prioriteit heeft, kon niet anders worden besloten dan om de wedstrijd af te gelasten.

De KPN Grand Prix heeft een geweldige start gehad aan de Weissensee. Helaas kan de serie wedstrijden hier niet worden afgerond. Het vervolg van de competitie zal doorgang vinden in Zweden.