Flevonice

FlevoniceFlevonice De Natuur kunst ijsbaan van Nederland
Rij over een mooie baan van maar liefst 3 KM door de natuur heen
in de jaren dat ik naar de weissensee ga , ga ik eerst in december hierheen als voorbereiding
hier organiseren ze in december een weissensee dag. Op deze dag gaan ze eerder open en blijven ze langer open de hele dag is er koek en zopie langs de baan te vinden mits je , je hiervoor het ingeschreven en een polsbandje hebt deze dag kan je ook voor de gereden afstand een mediale krijgen de maximale afstand is 200 KM

Wanneer ben ik geweest , welke afstand gereden en hoe was het ijs ??

14 dec 2013 120 km gereden  ijs 5/6
13 dec 2014 100 km gereden ijs 7 ( geblesseerd gereden door me rug gegaan )
12 dec 2015 0 km we zijn niet geweest aangezien we ook niet naar de weissensee gaan en me voor seizoen erg dramatische is dit jaar

 

Kwaliteit van het ijs Weersinvloeden als zon, wind, regen en temperaturen beïnvloeden de kwaliteit

Omdat onze ijsbanen in de buitenlucht liggen en het klimaat geen dag hetzelfde is hebben we gedurende de dag doorlopend te maken met veranderingen van het ijs. Daarom geven wij de kwaliteit van ons ijs een cijfer. Hierdoor weet je vooraf precies waar je aan toe bent zodra je komt schaatsen op onze ijsbanen.

IJskwaliteit 9

Mooie gladde en harde ijsvloer door weinig wind, regen en lage temperaturen.

IJskwaliteit 8

Mooie harde ijsvloer door weinig wind, regen en lage temperaturen, met hier en daar een natuurlijke scheur.

IJskwaliteit 7

Goede ijsvloer met weinig ribbels. Door opkomende wind en eventueel regen wordt er hard gewerkt om deze ijskwaliteit in stand te houden.

IJskwaliteit 6

Een prima ijsvloer met hier en daar een scheur en soms last van ribbels. Door de hogere temperaturen, wind en eventueel regen moet er hard gewerkt worden om de ijskwaliteit in stand te houden.

IJskwaliteit 5

Een matige ijsvloer door veel wind, hoge temperaturen en eventueel regen. Er zijn veel ribbels op het ijs en daardoor ook scheuren. We adviseren vooral ’s ochtends en ’s avonds gebruik te maken van de ijsbanen tijdens deze ijskwaliteit. De ijsconditie is dan meestal beter dan overdags.

 

mylaps

Biddinghuizen – Flevo on Ice ( Live )

 

Klik op onderstaande logo om naar de site te gaan van Flevonice voor o.a de actueel ijskwaliteit , openingstijden ( weer afhankelijk )

Flevonice