Tocht 2014

Update 17-01-2014

om 15.00 kreeg ik onderstaande mail van de AEW om 19.00 uur zou ik met de bus weggaan

Beste schaatsliefhebber,

Helaas staan de huidige omstandigheden niet toe dat we de eerste toertocht op dinsdag 21 januari 2014 kunnen organiseren. Het regent aan de Weissensee en de temperatuur is te hoog. De weersvoorspelling is zodanig slecht dat we nu het besluit moeten nemen om de eerste toertocht te annuleren.  Het meest recente weerbericht van de weerdienst in Klagenfurt is bijgevoegd. Dit weerbericht wordt vanaf heden dagelijks op onze website gepubliceerd. De ijsdikte is ruim voldoende. Dit betekent dat twee koude nachten voldoende zijn om schaatsen mogelijk te maken. Hou hiervoor dus vooral het weerbericht in de gaten.De tent van de organisatie is vanaf zondag gewoon geopend. Het avondprogramma in de grote tent gaat ook gewoon door. Op de website van de gemeente Weissensee (www.weissensee.com) kunt u zien wat u aan wintersporten kunt doen in de omgeving.

Wij bieden u de volgende keuze aan :
–        Uw inschrijving wordt kosteloos omgezet naar een van de andere toertochten in 2014
–          Indien u uw inschrijving wilt annuleren ontvangt u, conform onze voorwaarden, 75 % van het inschrijfgeld retour;

Wij verzoeken u vriendelijk ons per mail uw keuze mede te delen. Wij zullen u dan per mail een bevestiging van uw keuze sturen Graag alleen per reply op deze mail antwoorden!!!

De organisatie en de vele betrokken vrijwilligers betreuren uiteraard het te nemen besluit. Helaas kunnen wij de weersvoorspelling niet veranderen.

Met sportieve groeten,

Hilone Dinnissen
Organisatie

 

Weissensee 2014 begint op dinsdag 21 januari en duurt tot en met zaterdag 1 februari 2014. Het wordt de 26ste keer dat de schaatsevenementen in Oostenrijk plaatsvinden.
Het programma van Weissensee 2014 omvat de volgende evenementen. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Maandag 20 januari – Voorbereidingen
Dinsdag 21 januari – Eerste Alternatieve Elfstedentoertocht VERVALLEN IVM TE SLECHT IJS TE HOGE TEMPERATUUR !!!
Woensdag 22 januari – Rustdag
Donderdag 23 januari – Grand Prix Masters
Vrijdag 24 januari – Tweede Alternatieve Elfstedentoertocht
Zaterdag 25 januari – Aart Koopmans Memorial/Open NK Masters
Zondag 26 januari – Rustdag
Maandag 27 januari – Ploegenachtervolging
Dinsdag 28 januari – Derde Alternatieve Elfstedentoertocht
Woensdag 29 januari – KPN Open NK
Donderdag 30 januari – Criteriums VERVALLEN !!!
Vrijdag 31 januari – Vierde Alternatieve Elfstedentoertocht VERPLAATST NAAR DO 30 JAN IVM ONGUNSTIGE WEERSVERWACHTINGEN
Zaterdag 1 februari – Alternatieve Elfstedentocht VERVALLEN IVM ERNSTIGE SNEEUWVAL 1-2 METER IN 1 NACHT ZIE FOTO

Programma onder voorbehoud

Het programma kan nog wijzigen door de weersomstandigheden. Deze wijzigingen worden vermeld op deze website en tijdens het evenement in de Weissensee Dagkrant.

sneeuw

Openingstijden organisatietent

De organisatietent is van maandag 20 tot en met vrijdag 31 januari dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Tijdens de vier toertochten van 06.30 uur tot de laatste schaatser binnen is. Op zondag 26 januari is de organisatietent open van 13.00 tot 17.00 uur, op zaterdag 1 februari van 09.30 tot 13.00 uur. Deze openingstijden gelden ook voor de AEW Shop, die in de organisatietent gevestigd is.